Въпросът пред Реал - Рийкард или Рамос?
Въпросът пред Реал - Рийкард или Рамос? / netinfo

Ръководството на Реал Мадрид разглежда кандидатурата на Франк Рийкард за поста старши треньор на клуба, информира испанското издание El Mundo Deportivo.

В информацията обаче се споменава още, че другият вариант е бившият вече мениджър на Тотнъм – Хуанде Рамос. В момента и двамата специалисти са без работа, което ги прави възможни варианти за тима. Минусът пред Рийкард се крие в това, че бе начело на вечния враг - Барселона.

Президентът на „белия балет” Рамос Калдерон не е доволен от резултатите, които Реал показва под ръководството на Бернд Шустер. В сряда вечерта мадридският клуб отстъпи на Ювентус с 0:2 в мач от груповия етап на Шампионската лига. Това поражение постави под въпрос преминаването на „белия балет” в следващия етап на надпреварата.

В Примера дивисион Реал има 20 точки и заема трето място в класирането. Към момента тимът, воден от Шустер е с 2 точки зад Барселона.

Франк Рийкард води „каталунския” тим от 2003 до 2008 година. Под негово ръководство отборът спечели два пъти шампионската титла на Испания и веднъж Шампионската лига. След края на сезон 2007/2008 Рийкард бе освободен, а на неговото място застана Хосеп Гуардиола.

El Mundo Deportivo припомня още, че Хуанде Рамос е печелил два пъти Купата на УЕФА със Севиля, както и Купата на Испания.

На 26 октомври 2007 година той оглави Тотнъм, а точно година след това - на 25 октомври 2008, той бе уволнен, заради незадоволителните резултати на „шпорите”.