Вуцов: На всяка цена ни трябва вратар
Вуцов: На всяка цена ни трябва вратар / netinfo
Треньорът на Левски Велислав Вуцов заяви преди заминаването на „сините” за Австрия, че приличането на нов вратар е задължително, като е възможно освен страж да бъде взет и най-много още един полеви играч.

„Не мога да давам крайни оценки, но на етапа, на който се намираме съм доволен. Всички играчи с изключение на Шакиб са здрави, няма някой, който да е фатално изостанал. Натрупаха добра основа за следващата част от подготовката”, каза Вуцов на аерогара София.

„Отборът трябва да навлезе в игрови ритъм. Ако трябва, ще се работи изцяло с топка. Никой не обича само да тренира. Повечето мачове са по-приятни за всеки един футболист, особено когато са с непознати отбори, тогава ще е по-интересно.”

„На всеки му е ясно, че за месец или два не става нищо. Трябва време. Дай Боже за този кратък период, който имаме, да постигнем максималното на фона на възможностите на играчите. Целта дотук беше една, сега ще бъде съвсем друга.”

„В предстоящите шест мача всеки играч ще играе не повече от четири, няма някой да го сложим да играе непрекъснато. Целта е да постигнем сработване.”

„При всяко положение един вратар ни трябва. Божидар Митрев ще отсъства поне до Нова година и един вратар ни трябва на всяка цена. Дали млад, дали стар, какъв ще е, ще решим в движение. Ако има и още един футболист да вземем, ще вземем, ако не ще караме с тези.”

„Николай Димитров е добър млад футболист и не съм съгласен, защото го харесвам. Кой треньор ще иска да се разделя с добрите си играчи. На този етап няма нищо конкретно. Мисля, че малка е вероятността да си тръгне. Ако до средата на лагера в Австрия не стане нещо, той ще остане”, заяви наставникът на „сините”.

Велислав Вуцов коментира, че Левски може да вземе и още един полеви футболист, като той ще е достатъчно класен и няма да минава пробен период.

„Един добър футболист не ходи на проби. Как ще дойде на проби? Дали от европейското, дали световното, няма значение. Ако вземем, ще вземем само един футболист и той няма да бъде на проби. Ясното е, че ще е европеец, не можем да вземем извън Европейския съюз”, каза Вуцов.