Втора операция за Мишо Венков
Втора операция за Мишо Венков / netinfo
Защитникът на Литекс Михаил Венков ще претърпи втора операция в рамките само на няколко дни. Левият бек на „оранжевите” ще бъде опериран от херния. Преди няколко дни на национала бе извършена друга хирургична интервенция - в ръката. Тя беше счупена по време на мача Черноморец - Литекс в неделя.

Юношата на Септември ще се възстановява около месец и ще пропусне първата част от подготовката на отбора си. Играчите на Миодраг Йешич са в почивка от понеделник, като се събират за първа тренировка на 8-и януари 2008 година.

Първият етап от зимната подготовка ще бъде в Ловеч и ще продължи до 15-и януари. След това отборът заминава за втора поредна година в Дубай, където ще остане две седмици – до 29-ти януари. В Обединените арабски емирства Литекс ще изиграе четири контроли.

След завръщането от Дубай отборът ще се готви два или три дни отново в домашни условия, след което заминава за втория си зимен лагер – в Анталия. Литекс ще остане в турския курорт до 14-ти февруари, като и там ще изиграе 4 спаринга.

За 17-ти февруари е предвидена една контрола и в Ловеч, която ще бъде и своеобразно представяне на отбора за пролетния полусезон пред феновете.