Вили Вуцов: Няма да е провал, ако отпаднем от БАТЕ
Вили Вуцов: Няма да е провал, ако отпаднем от БАТЕ / Снимка: Sofia Photo Agency
Старши треньорът на Левски Велислав Вуцов е на мнение, че ако отборът му отпадне от БАТЕ Борисов, това не трябва да се таксува като провал.

„Не мога да кажа, че това ще е провал. Левски трябва да направи всичко възможно, за да победи. Дали е провал или не, по-добре анализите да ги правим след двата мача. Създаде се изкуствена и излишна атмосфера, че едва ли не трябва да влезем задължително в Шампионската лига. Някои треньори и ръководители на други клубове си правят упражнения на гърба на Левски. Преди месец и половина след 16 точки разлика, отпадане за Купата и отпадане от Тампере, никои не си мислеше да говори за Шампионска лига. Целите се промениха на 700 градуса, казано на наш език”, сподели Вуцов.

“Всичко се случи за секунди след изтеглянето на жребия. Жребият е приемлив, но за мен не е задължителен. БАТЕ е в супер игрово състояние. Не са губили от много време. Наляха си много самочувствие от успеха над Андерлехт. Ако има отбор, който е фаворит в мача, това безспорно е БАТЕ”, изумително рече Вили Вуцов.

Наставникът на „сините” допълни, че е готов да поеме отговорността, ако Левски загуби от белорусите. Според него не трябва да се атакува отборът, защото в него има голям потенциал.

Треньорът на Левски не пропусна да изкаже недоволството си от слабата игра на „сините” в Сандански. Вуцов-младши заяви, че един от футболистите му ще остане извън групата, заради слабата си игра във вчерашната загуба на Левски. Треньорът призна, че ще прави и доста промени в състава за двубоя в сряда.

Вуцов грабна и десния защитник Живко Миланов. „Нямаме право да направим такава грешка. Нашият защитник, който направи дузпата, за десет секунди направи три грешки”, заяви Вуцов, а извършител на нарушението беше Живко Миланов.