В Украйна искат Липи за селекционер
В Украйна искат Липи за селекционер / netinfo

Президентът на Футболната федерация на Украйна Григорий Суркис разкри, че един от вариантите за поста национален селекционер на Украйна е Марчело Липи.

Специалистът е извън футбола от миналата година, когато успя да изведе състава на „скуадра адзура” до световната титла на Мондиал 2006. През последните няколко месеца името на Липи бе свързано с отбори като Милан и Барселона.

„Ако той се съгласи, ще ми е много интересно да наблюдавам работата му по времена квалификационния цикъл за Мондиал 2010, както и двубоите с другите знаменити италианци, като например Фабио Капело, който пое Англия”, заяви президентът на Футболната федерация на Беларус.

„Ще ви кажа нещо друго, ако Жозе Моуриньо не беше отказал на Англия, Фабио Капело щеше да тренира нашите национали. Всъщност, бъдете сигурни, че наставник на отбора ни ще стане чужденец. Претенденти за пора има и специалисти от нашата страна, един от тях е треньорът на младежите ни - Алексей Михайличенко”, каза Суркис.

Постът – национален селекционер на Украйна, остана вакантен, след като Олег Блохин напусна тима, за да застане начело на ФК Москва.