Уелингтом пропуска мача с Андерлехт
Уелингтом пропуска мача с Андерлехт / Официален сайт на Литекс
Бразилецът Уелингтом няма да вземе участие в днешната контрола на Литекс с Андерелхт. Проверката е в белгийското градче Хаселт от 20 часа. Халфът пострада в първата контрола на „оранжевите” в Холандия с Го Ахед Ийгълс(1:0) при сблъсък с противников състезател.

Том все още чувства болки в дясното рамо и треньорският щаб на ловчанлии реши да не рискува с пускането му в игра срещу вицешампиона и носител на купата на Белгия.

Първи игрови минути от началото на лятната подготовка се очаква да запише Вилфред Нифлор. Французинът се възстановява след операция и вече тренира наравно със съотборниците си. Централният нападател ще се появи в последните 10-15 минути на спаринга с Андерлехт.

Вратарите Тодор Тодоров и Урош Голубович отново ще си разделят по едно полувреме в мача, както бе и на контролата с Го Ахед Йигълс. Отдсно в защита ще играе Джемал Берберович, който в предишния мач се подвизаваше на противоположния бек. Сега там мястото си ще заеме Михаил Венков, а централните бранители са същите както в контролата с холандците – Седрик Камбон и Петър Занев.

В халфовата линия ще действат Станислав Манолев отдясно и Карлос Томе отляво, а като вътрешни полузащитници ще играят Сандриньо и Алексис Бертен. Капитанът Ивелин Попов ще оперира зад нападателя Емил Ангелов.

Участие в контролата с Андерлехт няма да вземат възстановяващите се от контузии Пламен Николов, Александър Барт, юношата Александър Цветков и споменатия вече Уелингтом.

Днес преди обяд Станимир Стоилов проведе кратка тонизираща тренировка на своите възпитаници, на която бяха отработвани различни тактически варианти на игра.

Стартовият състав на Литекс за двубоя тази вечер: Тодоров – Берберович, Камбон, Занев, Венков – Манолев, Сандриньо, Бертен, Томе – Попов (кап) и Ангелов.

Контролата с Андерлехт е от 20 часа в градчето Хаселт в Белгия.