Това е Бернд Шустер
Това е Бернд Шустер / netinfo
Бернд Шустер е роден на 22 декември 1959 година в германския град Аугсбург. Той започва да тренира в местния Хамершмид на 12-годишна възраст. На 17 преминава в школата на Аугсбург.

През 1978 година започва професионалната си кариера в Кьолн. След само два сезон той преминава в Барселона.

На Ноу Камп Шустер играе рамо с играчи като Диего Марадона, Алан Симонсен и Гари Линекер, а негови наставници са Удо Латек, Еленио Ерера, Тери Венейбълс и Луис Арагонес. През 1981 и 1985 година печели Бронзовата обувка на Европа. В 170 срещи за каталунците отбелязва 63 гола. Веднъж печели титлата на Испания и Купата на носителите на купи, а три пъти вдига Кралската купа.

През 1988 година немецът взривява испанския футбол, преминавайки от Барселона в кръвния враг Реал Мадрид. С Кралския клуб става шампион в два поредни сезона и Купата на краля през първия от тях. Разписва се 13 пъти в 62 срещи.

Следва нов изненадващ трансфер – в Атлетико Мадрид през 1990 година. С дюшекчиите Шустер печели Купата на краля през първите си два сезона.

През 1993 година се завръща в родината си Германия, където играя за тима на Байер Леверкузен до 1996 година. След един сезон в мексиканския УНАМ Пумас Шустер окачва обувките на стената.

Шустер започва кариерата си на наставник в немския Фортуна Кьолн през 1997 година. Още през следващата година той оглавява далеч по-престижния Кьолн, където се задържа един сезон. След двугодишна пауза той поема Херес през 2001 година. 24 месеца по-късно става треньор на Шахтьор Донецк. Следва престой в Леванте. През 2005 година Хетафе пое Леванте, чиито наставник бе и през изминалия шампионат.

С тима от предградието на Мадрид са и най-големите треньорски успехи в кариерата на Шустер. През сезон 2005/2006 година той регистрира най-доброто представяне в историята на тима, а през следващия шампионат дори го подобрява, достигайки седмо място в Примера дивисион. Хетафе стигна и до финала на Кралската купа, отстранявайки на полуфинала Барселона след загуба с 2:5 в първия мач и победа с 4:0 в реванша. Въпреки загубата от Севиля на финала, Хетафе ще участва в турнира за Купата на УЕФА през новия сезон.