Тезджан: Постоянно съм подложена на допинг-проверки, отрицателни са
Тезджан: Постоянно съм подложена на допинг-проверки, отрицателни са / netinfo

Българската спринтьорка Тезджан Наимова отлетя за Олимпиадата в Пекин със смесени чувства. Първоначално атлетката ни сподели, че не е в настроение, заради слуховете, които се завъртяха в медиите, че е дала положителна допинг проба. След като разбра, че работата на журналистите е да търсят истината, се усмихна и сподели впечатленията и надеждите си за предстоящите стартове в Китай.

 

„Аз не казвам, че е насочено към мен, защото не знам откъде е излязъл този слух и нямам представа, какво се цели и дали изобщо е насочено към мен. Мисля, че е правилно, малко или не да се разсърдя на журналистите, защото това е клюка, която излезе от тях.  Защото всички твърдения, и на нашия президент Добри Карамаринов, и на Стефка Костадинова, и на Весела Лечева, бяха, че няма подобно нещо, а въпреки това продължи да се говори”, сподели Тезджан Наимова.

 

„На внезапен допинг-контрол съм подложена от една година. Постоянно имаме проверки и досега не е имало проблеми. Нон-стоп имаме проверки”, каза още възпитаничката на Стойко Цонов.

 

„Всеки отива за медал там, но и всеки спортист знае собствените си възможности. И аз знам моите и отивам за добро класиране и представяне, другото – каквото стане. През последната година имах проблеми, няма да ги споменавам сега.”

 

Точно преди две години – август 2006, Тезджан Наимова стана световна шампионка при девойките на 100 и 200 метра, при това точно в Пекин. Съвпадение или не, две години по-късно спринтьорката ни отново отива в Китай. „Дадох доста големи обещания след световното преди две години, но понякога нещата не зависят от самия теб, защото се получиха и някои травми. Аз съм млада и се надявам, че ще имам поне още две-три олимпиади. Така че имам време”, завърши с усмивка Тезджан Наимова.