Телкийски с първи гол при успех на Апоел
Телкийски с първи гол при успех на Апоел / netinfo
Димитър Телкийски вкара първия си гол за Апоел Тел Авив и подаде за другото попадение при победата с 3:2 като гост на Макаби Херзлия.

Другият българин в състава на столичния тим Елин Топузаков също започна като титуляр в двубоя от 16-ия кръг на израелското първенство и изигра пълни 90 минути..

Апоел поведе с гол на Дего Баруч след центриране отдясно на Телкийски в 33-ата минута. Домакините изравниха в началото на 67-ата минута чрез Аси Машиах.

Само четири минути по-късно след центриране от ъглов удар отдясно, Телкйски вкара от един метър с крак за 2:1, след като беше оставен непокрит в малкото наказателно поле.

Това бе втори мач за Мечо, след като се появи като резерва първия резерва в двубоя срещу Апоел Кфар Саба, когато направи много силно второ полувреме и бе избран за най-добър играч на тима.

В 76-ата Менаше донесе ново равенство в мача след грешна на вратаря на гостите от Тел Авив. Шест минути преди края Дего се разписа от дузпа и с втория си гол в срещата донесе успеха на Апоел с 3:2.

С втората си победа от три мача през 2008 година отборът на Елин Топузаков и Димитър Телкийски се изкачи на десета позиция преди изиграването на останалите срещи от кръга.