Сър Алекс хвали Рейнджърс пред финала със Зенит
Сър Алекс хвали Рейнджърс пред финала със Зенит / netinfo
Сър Алекс Фъргюсън се изказа доста ласкаво за треньора на Рейнджърс Уолтър Смит преди финала за Купата на УЕФА другата сряда.

Шампионите на Шотландия ще мерят сили с руския Зенит на стадиона „Сити ъф Манчестър” на 14 май, след като успяха да отстранят Фиорентина чрез дузпи на полуфиналите.

„Това е страхотно постижение, направо не знам, как Уолтър успя да го постигне”, сподели Фърги пред клубното радио на „червените дяволи”.

„Предполагам, че повечето хора ще се съгласят с мен като кажа, че това не е най-добрият тим на Рейнджърс, който сме виждали, но Смит успя да го изведе на финала, а я има и все още възможността шотландците да се преборят за 4 трофея този сезон”, добави сър Алекс.

„Уолтър успя да изгради един отбор, който е добре организиран в защита и притежава страхотен дух. С тези две качества, далеч може да се стигне във футбола”, коментира още шотландският спец.

Честно да си призная, не мога да повярвам, че Зенит победи с 4:0 Байерн Мюнхен в другия полуфинал. Рейнджърс ще има много трудна задача на финала, но шотландците вече отстраниха някои много силни тимове, като Вердер Бремен, Спортинг и Фиорентина”, завърши мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън.