Стоилов: Моето желание е дербито да се свири от чужденец
Стоилов: Моето желание е дербито да се свири от чужденец / netinfo
Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви, че неговото желание е дерби срещите у нас да се свирят от чуждестранни съдии. Наставникът на „сините” се обоснова и чрез последния двубой срещу Локомотив София (0:0).

„Моето желание беше всички дерби мачове да се свирят от международни рефери. Миналата година когато всички изказваха мнение на глас, че Левски е подкрепян от съдиите се надпреварваха да поръчват международни съдии, толкова бяхме щастливи. Биехме си наред, станахме шампиони. Когато има добро съдийство, няма никакви проблеми да побеждаваме”, каза наставникът.

„Тъй като нямаме сигурност в нашите рефери, щеше да е добре да бъде чужд съдията. Преди мачовете предупреждавам играчите да се държат по европейски и да дадат шанс на съдиите и противниците. Надявам се само, че съдиите ще проявяват повече увереност и самочувствие, най-вече да запазят собствената си чест”, заяви старши треньорът на „сините”.

„Приемем грешка, да пропуснеш дузпа или фаул, но не приемам да те блъскат, да те плюят или псуват и ти да се гънеш и да не показваш картони. Ако това успеят да го свършат, смятам че ще покажат поне, че са честни и достойни хора. Аз и вчера казах, на мача с Локомотив имаше грубости, бавене на играта, плюене, обиждане към него и между играчи. Според мен, когато го заграждат не му говорят на г-н … затова ги дърпат и ги бутат като магарета по терена”, добави още по темата за съдийството Станимир Стоилов.

Наставникът на Левски коментира отново мача на „сините” срещу столичните железничари: „Телкийски е проявил егоизъм, той не успя да намери най-правилното решение в двубоя с Локо Сф. Във футбола най-важни са правилните решения, които са гаранция за добър завършващ етап на атаката. В крайна сметка футболът затова е интересен, защото в много кратък период на време трябва да се взимат решения.”

„Днес има голям брой играчи с проблеми, но през следващите дни ще започнат да влизат в групата постепенно. Това са Боримиров, Бардон, Рабех, Живко Миланов. На този етап едва ли всичките ще се възстановят. Ако Миланов пропусне дербито, ще се окажем без двамата си крайни защитници в най-важния си мач”, допълни специалистът.

„Ние сме домакини за дербито, не може на нашия стадион да пускаме друг отбор да тренира. Отново избираме най-доброто за дерби мачовете”, каза Стоилов.

На въпрос, дали Левски е предлагал пари на Черноморец за мача с ЦСКА, треньорът на „сините” отговори: „Аз лично не съм предлагал пари на Черноморец, но обещах на Херо да го почерпя, ако победят. Ако това е подкуп. Сигурно затова беше токова нервен.”