Срам за Нюкасъл в ФА Къп, Тотнъм и Фулъм продължават
Срам за Нюкасъл в ФА Къп, Тотнъм и Фулъм продължават / netinfo
Нюкасъл отпадна от турнира за Купата на Англия по възможно най-позорния начин. „Свраките” бяха разгромени на собствения си стадион "Ст. Джеймсис Парк" с 1:5 от втородивизионният Бирмингам.

Лидерите в Чемпиъншип не оставиха съмнение, че имат място в елита на Острова, след като през почти целия мач доминираха над обичайно силния тим на Нюкасъл.

Гари МакШефри изведе гостите напред в резултата още в петата минута, а в края на първото полувреме след невероятна грешка на защитата в „черно-бяло” Норберто Солано си отбеляза автогол.

Джеймс Милнър отбеляза почетното попадение за Нюкасъл в 56-та минута, но оттам нещата тръгнаха надолу за домакините. Минута след попадението, Стивън Тейлър остави отбора на Глен Рьодер с 10 души на терена след втори жълт картон. Последваха голове на Бруно Н`Готи, Себ Ларсон и Ди Джей Кембъл, които довършиха Нюкасъл.

Страхотен двубой направи и Фулъм с Лестър. Лондонският тим надделя трудно срещу по-нискоразредния си съперник с 4:3. Драмата на „Крейвън котидж” бе пълна, тъй като до 47-та минута гостите водеха с 3:1. Два гола на новото попълнение в състава на Крис Коулман – Винченцо Монтела доведоха нещата до равенство след час игра.

Уейн Рътлидж реши изхода на двубоя и класира Фулъм в четвъртия кръг на турнира, след като се разписа в даденото от съдията продължение на срещата.

В друт мач от ФА Къп, Димитър Бербатов игра 70 минути за Тотнъм за успеха с 4:0 над Кардиф Сити. Българският национал бе в основата на второто попадение в мача, дело на Роби Кийн. За „шпорите” се разписаха още Ленън, Малбранк и Дефоу.