Шефът на Черноморец: До две години искаме тройката
Шефът на Черноморец: До две години искаме тройката / netinfo
Новият изпълнителен директор на бургаския Черноморец Добромир Горбанов се съгласи да отговори на въпросите на Гонг няколко дни преди първия мач на „акулите” в турнира Интертото срещу Хит (Нова Горица). Горбанов бе назначен на този пост в средата на май, като преди това бе член на УС на бургаския клуб.

- Г-н Горбанов, какви са целите на Черноморец в турнира Интертото?

- Целите са ни високи. Надяваме се да преодолеем тима на Хит Горица. Всичко, което може да се спечели е добре дошло. Надявам се да удовлетворим бургаската общественост.

- Имахте ли някакви притеснения да поемете като ангажимент турнира Интертото?

- Бяхме пуснали заявка, че желаем турнира. В последните няколко месеца събитията в България се развиха бурно и притесненията за добрата организация и успешното представяне в турнира бяха големи. Имахме проблеми със събирането на футболистите, тъй като трябваше по-рано да ги съберем на тренировъчен лагер, особено чужденците. Преодоляхме всички пречки и отборът започна да се готви с наличните играчи.

- Имате ли притеснение, че участието в този турнир ще повлияе на отбора за представянето му в „А” група?

- Тук мненията са две. Обикновено отборите, които вземат участие в по-ранна фаза не могат да извършат добра базова подготовка. Предимствата в участието обаче е, че все пак можеш да обиграеш някакъв състав и да видиш състоянието на отбора.

- Херо остава ли със сигурност в клуба?

- Ръководството на Черноморец изцяло стои зад треньора и цялото спортно-техническо ръководство. Подписахме нов 2-годишен договор с г-н Димитров, а той непрекъснато получава оферти от европейски клубове. Ние сме се разбрали, че ако прецени, че офертата си заслужава да не му пречим да я приеме. Дали сме му картбланш да работи спокойно и той ще си прецени дали да остане, ако получи добра оферта от вън.

- Каква ще е организацията за първия мач срещу Хит Горица?

- Цената на билета е 10 лева. От утре сутринта започва продажбата в Бургас на стадион „Лазур”. В деня на мача на касите на Националния стадион ще бъдат пуснати също в продажба. Ще бъде отворен изцяло сектор „А” за наблюдаване на срещата.

- Не се ли притеснявате, че са малко високи цените на база и пътуването от Бургас до София на феновете?

- Осигурили сме автобуси за всички фенове, които сме поели като разноски. Няма да има хора, които желаят, а не могат да присъстват.

- Мислили ли сте къде ще играете, ако продължите, тъй като има концерт на Металика?

- Лицензираните стадиони освен „Васил Левски” са „Георги Аспарухов” и стадиона в Ловеч. Ако продължим напред ще водим преговори да ни предоставят единия от двата.

- Как стои въпросът с вашия стадион и кога ще бъде готов?

- Черноморец задели сериозен бюджет за затревяване на стадиона в кв. Лазур. Процесът завършва на 20 юли. За сега всичко върви по план. Като приключи ремонта ще кандидатстваме за лиценз.

- Има ли бюджет за нови футболисти?

- Никога не сме имали проблем с бюджета за селекцията. Винаги сме давали пълна свобода на спортно-техническото ръководство за селекцията.

- С какви амбиции и цели ще влезе отбора в новото първенство?

- Тази година се надяваме да разполагаме с по-силен Черноморец в сравнение с миналата. В следващите две години се надяваме да стигнем до тройката на първенството и да играем евротурнири.