Росицки: Трябваше да бием Бирмингам и щяхме да сме шампиони
Росицки: Трябваше да бием Бирмингам и щяхме да сме шампиони / netinfo
Контузеният плеймейкър на Арсенал Томаш Росицки коментира представянето на тима през миналия сезон и обяви, че, ако артилеристите бяха спечелили гостуването на Бирмингам на 23 февруари, щяха да станат шампиони.

Ако бяха победили на Сейнт Ендрюс, лондончаните щяха да дръпнат с осем точки преднина на върха пред Манчестър Юнайтед, след като в последните минути допуснаха изравняване за 2:2, след в началото на срещата бяха изживели шока от счупването на крака на Едуардо да Силва.

„Спомням си мача с Бирмингам и случилото се с Едуардо. Момчетата биеха с 2:1, но тогава в последната минута Гаел направи глупава дузпа. В същото време той правеше блестящ сезон. Не мисля, че сега той може да направи нещо такова, защото е по-опитен” , каза Росицки.

„Това обаче мач, който трябваше да спечелим при всички положения. Ние водехме и дори имахме няколко прекрасни положения да отбележим. Бентднер и Адебайор имаха отличен шанс, но Адебайор стреля вместо да подаде.”

„Имаше струпване на неприятни неща. Всичко започна с контузията на Едуардо, грешката на Гаел и тогава това с Уилям”, спомня си чешкият национал за пропуснатия шанс за титлата за миналия сезон.