Резултатите от Б-пробите на щангистите най-рано утре
Резултатите от Б-пробите на щангистите най-рано утре / netinfo
Най-рано утре ще станат ясни резултатите от Б-пробите на българските щангисти. Вече стартира процедурата в лабораторията в Кьолн, но до момента свърши само първата част, в която се е потвърдила идентичността на самите проби.

Ген.секретар на Българската федерация по вдигане на тежести Тенчо Тенев, който единствено присъства от наша страна на процедурата, съобщи пред Гонг от Кьолн: „Днес резултати от Б-пробите няма да има. Днес са само формалностите по подготовката за самото изследване и анализ! Не по-рано от утре ще знаем дали са положителни или отрицателни. Слагам една условност и за утре, защото още не сме приключили задачите за днес, а и не съм получил указания кога ще има резултат”.

„До момента мина само първата част, която бе свързана с удостоверяване идентичността на пробите съобразно протоколите изпратени от УАДА и тези от Кьолн. Следобед ще бъде втората стъпка. Към момента конкретни резултати на може и да има, защото още въобще не сме стигнали до самите проби. Чак късно следобед може да разберем кога ще имаме резултатите. До сега се идентифицираха самите проби, сравняваха се протоколите и самите диаграми от направените анализи, дали съответстват на конкретния протокол. В лабораторията тук си имат един номера, в УАДА са с друг, до сега всички те са потвърдени и съвпадат”, добави още Тенев.

„Освен мен няма никой друг. На идентификацията присъстваше зам.директорът на лабораторията в Кьолн и друг лекар, който е специалист по тези анализи. За момента ми прави впечатление, че коректно са индивидуализирани самите проби, коректно са отразени анализите в самите протоколи. Говоря като цифри, номера и сектори. Следобед процедурата продължава”, завърши генералният секретар на федерацията но вдигане на тежести.