Райконен трябва да спечеля в Монако
Райконен трябва да спечеля в Монако / netinfo
Световният шампион във Формула 1 Кими Райконен заяви, че оставя зад себе си старта в Турция и се фокусира напълно върху следващото предизвикателство - Голямата награда на Монако.

"Айсмен" имаше няколко проблема с колата в Истанбул, а освен това имаше и лек сблъсък със своя сънародник Хейки Ковалайнен, но успя да финишира трети, след своя съотборник Фелипе Маса и Люис Хамилтън. Финландецът обаче заяви, че тези неща остават в миналото.

"Дойдох в Истанбул с преднина от девет точки, а сега водя със седем. Имах наистина тежък уикенд. Започна се с един проблем, а след това се стигна до друг. За моя радост, не завърших толкова зле”, сподели финландецът.

„Исках да се боря за победата, затова всички ние се състезаваме. Но понякога нещата тръгват зле още от самото начало на уикенда. Тогава се опитваш да спасиш нещата, както направих аз в Турция”, добави пилотът на Ферари.

„Няма как да съм недоволен от третата позиция, имайки предвид какво се случи на старта. Надявам се да се представя добре в Монте Карло, тъй като имаме много добра кола”, каза Кими.

„Ще имаме два дни на тестове във Франция, за да намерим правилните решения за Монако. Тимът ни е доста мотивиран да се представи отлично точно на пистата, на която не се справихме много добре през миналата година", завърши Райконен.