Японците на финалите на Лигата
Японците на финалите на Лигата / netinfo

Японските волейболисти ще участват на финалите на Световна лига 2008. Домакините на Световното първенство и Световната купа през предходините две години получиха уаилд-картата от Светоната федерация и така ще пътуват първо до Рио де Жанейро преди Пекин. Япония е съперник на България във втория мач на Олимпиадата, а поканата за участие в Бразилия дойде след като и Италия не пожела да се разконцентрире преди Игрите.

България не прояви желание да кандидатства за тази уаилд-карт, тъй като води олимпийска подготовка, която включва две контроли като гост с Германия и след това още две проверки при лагера в Корея.

Япония зае деветото място на Световната купа, а на Световното останаха осми. Предипоследния уикенд на груповата фаза на Световната лига това лято, играчите от страната на изгряващото слънце са на последното място в поток Д с актив от 4 победи и 6 загуби.

„Винаги е трудно да определиш на кой отбор да предоставиш подобен билет. Тази година още повече финалите на Световната лига са непосредствено преди Олимпиадата. Япония гарантира изключително голяма телевизионна аудитория” – коментира президентът на FIVB д.р Рубен Акоста.