Пребиха футболния съдия Валери Петровски
Пребиха футболния съдия Валери Петровски / снимка: Sofia Photo Agency
Футболният съдия Валери Петровски беше пребит около 7 ч сутринта в автомобила си в столичния квартал „Зона Б 19”, съобщават от Министерството на вътрешните работи. Съдията е бил нападнат от двама души и е с тежки травми по главата и краката.

Около 7 ч 43-годишният Валери Петровски е чакал съпругата си в автомобила си пред блока, в който живее на улица „Перник” в столичния квартал „Зона Б 19”. Съдията е нападнат от двама души с боксове и бухалки, които го пребиват тежко в колата му и побягват.

По-късно на мястото на инцидента бяха изпратени екипи на полицията и линейки. Пострадалият бе закаран в шокова зала в „Пирогов”. Пребитият е в съзнание, контактен и на този етап няма опасност за живота му, каза д-р Лъчезар Георгиев от спешния кабинет по неврохирургия. Съдията е преместен вече за наблюдение в клиниката по неврохирургия и най-вероятно ще се наложи да остане поне седмица там.

Пред Дарик пострадалият каза, че биячите му са професионалисти, защото са знаели точно къде и как да удрят. Той свърза нападението над себе си със съдийството и подчерта, че не е имало заплахи досега към него: „Ще ми е трудно, но ще го преодолея. Категорично не мога да подозирам никого. Аз ги видях, но не ги познавам, не бяха маскирани, професионалисти с бухалки и с боксове и знаеха къде точно трябва да удрят”.

Пред Дарик инцидента коментира и дъщерята на Петровски – Мария: „Баща ми излезе в 6,30 ч, за да изведе кучето и чакал майка ми да слезе в 6.50 ч. Нападението е станало около 6.40-6.45 часа. Бил е в колата с колан и е чел вестник. Двама с бухалки и боксове са го нападнали. Гледката е покъртителна и не е за описване. Има черепно-мозъчна травма и коляното може би е счупено. Ще се правят ренгтенови снимки. Предполагам, че е свързано с футбола, това му е основното. Той не е споделял за неприятности”.

Извършителите се издирват.

Валери Петровски се смята за един от опитните български съдии в Б група. До 2005 година е свирил мачове в А футболната ни футболна група. През 2006 година Валери Петровски беше пребит по време на футболен мач между отборите на „Нафтекс” и „Дунав”. Според информация на Дарик в събота Петровски е трябвало да свири мача между отборите на Монтана и Чавдар (Бяла Слатина).