Пратиха Топалов насила да се разхожда
Пратиха Топалов насила да се разхожда / netinfo
Преди сблъсъка на лидерите от 7 кръг на супершахматния турнир М-Тел Мастърс 2008 между водача в класирането Василий Иванчук и втория Веселин Топалов, българският щаб прати насила русенеца да се разхожда из София. В 12 часа 19-ят световен шампион бе засечен от Гонг да крачи по ул.Раковска в тъмни очила и тениска със щампа №1 на гърба.

Мениджъри, секундант и медицински щаб решиха да накарат Веско да стартира тур по централните улици. Топалов е трябвало да крачи поне час и половина преди партията си с украинеца, за да избистри ума си и да събере въздух.

Топалов играе с черните фигури срещу Иванчук, Чепаринов е с белите срещу Аронян, а Бу Сянджи ще мести черните на дъска с Раджабов в седмия ден на М-Тел Мастърс 2008, който се провежда в Централния военен клуб.

Фен на ходенето се оказа и легендата Борис Спаски. Късно снощи роденият в Ленинград шахматист, носител на купата Пиатагорски за 1966 година след драматичен мач срещу Боби Фишер, е пожелал да се прибере пеш от заведение в Борисовата градина до хотела си. 10-ят световен шампион се е насладил на пищно угощение с традиционни български ястия и музика. Най- много му се е усладил родният патладжан, оприличил е кукерите на дяволи, а танцьорките на ангели. Оркестърът на „Веселото село” го е поздравил лично с руски романс. Тази сутрин Спаски заедно със Силвио Данаилов са се срещнали с Христо Стоичков и са се снимали, като на фотоса руснакът е по къси панталони.

Утре от 10:30 часа в стъклената стая в балната зала на Военния клуб Борис Спаски, който е официален гост на турнира и ще помага при коментарите на партиите, ще даде едновременен сеанс по шах срещу 16 български журналисти.