Пловдивските отбори изплуваха в комплект
Пловдивските отбори изплуваха в комплект / plovdiv24.com
Двата елитни пловдивски отбора Ботев и Локомотив изплуваха ръка за ръка от дъното на А група и с трудни победи се изкачиха над чертата. „Канарчетата” се наложиха у дома над коравия Пирин с 1:0, докато Локомотив взе ценните три точки като гост на Вихрен след 2:1.

Двубоят в Сандански бе равностоен, но с малко чисти положения пред двете врати. Най-добрата възможност пред първите 45 минути се откри пред домакините, когато Еламе намери Тихамер с дълъг пас в наказателното поле, той стреля силно, но топката се удари в дясната греда.

Второто полувреме започна с издигнат от феновете на гостите плакат - "Галя, Пловдив не те иска" - насочен към президента на Локомотив Галя Топалова.

Резултатът бе открит в 55-та минута, когато „смърфовете” натиснаха съперника в наказателното поле. Писаров проби от ляво и стреля по диагонал, а миг преди топката да излезе в аут, Том от непосредствена близост я прати в мрежата.

Само две минути по-късно обаче голмайсторът Том извърши нарушение срещу Шукардиня в пеналта и реферът Севгин Адем отсъди дузпа в полза на Вихрен. Еривертон бе точен от бялата точка и изравни.

Появилият се като резерва в 71-та минута Герасим Заков донесе успеха на Локомотив в 74-та минута. Атаката отново се изостри чрез Писаров, който стреля отлблизо, Лучини изби с крак, при добавката капитанът Илиев отблизо стреля в гредата. При третата добавка вече, от съвсем близко разстояние, Заков успя да премине гол линията.

В другия мач с пловдивско участие днес, Ботев стигна до измъчен, но заслужен успех над Пирин с 1:0. „Канарчетата” бяха по-активният отбор в срещата, като повече търсеха попадението, до което стигнаха едва в 86-та минута.

Караджинов, Тимонов и Кръстев пропуснаха най-изгодните положения в полза на Ботев през първото полувреме. Пропускът на деня обаче направи Хазуров в даденото от рефера продължение на частта. При една от редките атаки на „орлетата” Пиетробон намери Хазуров в наказателното поле, а той, останал очи в очи със Славчо Тошев, стреля силно над напречната греда.

След почивката Ботев натиска сериозно и играта се водеше предимно в половината на Пирин. Въпреки това до изгодни положения се стигаше рядко. Появилите се като резерви Васил Кочев и Кабу имаха основна заслуга за гола. В 86-та минута Апостол Попов направи двойно подаване с Кочев, топката стигна до Кабу и той откри резултата. Така Ботев логично и съвсем заслужено стигна до успеха в двубоя.

След този 13-ти кръг Локомотив Пд вече е на 12-та позиция, Ботев е 13-ти, като и двата тима са с по 13 точки. Точно пред тях – 11-ти е Пирин, а Вихрен вече е сред изпадащите с 12 точки.