Пини: Всички в България заслужават победа срещу Сърбия
Пини: Всички в България заслужават победа срещу Сърбия / netinfo
Треньорът, който накара баскетболистите ни да повярват, че могат да се мерят с големите в Европа, Пини Гершон очаква спокойно последния мач от евроквалификациите за България.

Националният ни тим посреща Сърбия от 21 часа в зала „Универсиада” довечера. Сърбите са твърдо първи в нашата група А и вече са сигурни за Евро 2009. Мъжкият ни състав пък държи втората позиция в класирането и заради добрите показатели до тук има огромни шансове след изиграването на всички срещи да ликува с виза за шампионата на Стария континент догодина.

„Обясних на играчите, че свършихме тежка работа до тук и да не правят грешки довечера. Тренировката беше много сериозна, готвихме се тактически, но както знаете мачът зависи повече от Сърбия, отколкото от нас. Трябва да направим най-доброто, за да останем в двубоя до последните минути и да не правим грешки”, коментира Пини Гершон следи снощното занимание на баскетболистите ни в зала „Универсиада”.

„Всички в България заслужават една победа – от феновете, които ни подкрепяха в домакинствата, федерацията, която работи много сериозно, Тити със сигурност и целият щаб. Надявам се, че чудото, което другите отбори чакат, няма да се случи. Дано се случи чудото, което ние чакаме. Много е важно за нас, а ние работихме наистина много здраво”, каза още старши треньорът на България.

Вечерната тренировка на националните бе изгледано и от българина с френски паспорт Васко Евтимов, за който има голяма вероятност скоро да облече екипа на представителния ни тим.

Сърбите пък се появиха малко преди 21 часа снощи в залата, като демонстрираха традиционното за тях самочувствие. Плеймейкърът Милош Теодосич, който носеше екипа на гръцкия Олимпиакос и под ръководството на Пини Гершон и Ави Ковалски получи дружелюбна преградка от двамата специалисти.