Пини пое кормилото в София
Пини пое кормилото в София / netinfo
Пини Гершон очевидно няма никакво намерение да си губи времето докато е в България. Националният ни селекционер по баскетбол пое кормилото в родния тим и в буквалния смисъл, след като сам подкара автомобила, с който асистентът му Тити Папазов и Шай Щрикс бяха дошли на летище София, за да го посрещнат. Тити подкани Гершон да се настани удобно на задната седалка, но именитият израелец изяви желание лично да седне на шофьорското място.

Трикратният шампион на Стария континент с Макаби Тел Авив, който това лято ще води мъжкия ни състав в опит да класира България на Европейското първенство в Полша, пристигна у нас с полет от Атина в късния следобед. Гершон веднага ще се срещне с играчите в комплекс „Царско село”, където националите са на лагер от средата на седмицата.

И Тити, и Шай Щрикс се появиха облечени в официални екипи на България, а не е тайна, че бившият рефер и настоящ спортен директор на Балканската лига ще влезе в щаба на Пини.

„Напълно съм готов за работа. Починах си достатъчно, крайно време е да започна работа. Благодаря много за поздравленията за петата ми дъщеря”, коментира в отлично настроение израелският старши треньор на представителния ни отбор.

Утре Пини Гершон ще говори пред медиите за подготовката на баскетболния ни тим за евроквалификациите и ще представи пълния си щаб. По-късно тази вечер в София пристига и кондиционният специалист Аврам Ковалски.