Пини пак в България
Пини пак в България / Gong.bg
Националният ни треньор по баскетбол Пини Гершон изпълни думите си да идва в България, колкото е възможно по-често и да следи как се представят избраниците му през новия сезон.

56-годишният спец, който класира страната ни за Европейското първенство догодина в Полша, пристигна снощи от Атина в София. Израелецът ще остане няколко дни у нас, като най-вероятно ще се срещне с ръководството на родната федерация, а утре ще наблюдава двубоя Левски – Тунджа Ямбол от 1-я кръг на Националната баскетболна лига.

Мачът на „сините”, които са водени от асистента на Пини в мъжкия ни състав Тити Папазов е от 19 часа в зала „Христо Ботев”. Дебют за Левски ще направи американецът Дуейн Мортън. Освен на ветерана и на плеймейкъра Маркъс Хол, който е отлично попадение на ръководството на „сините”, повече ще се разчита и на националите в отбора като братята Стефан и Златин Георгиеви, Асен Великов и Станислав Славейков.

В понеделник националният ни тим по баскетбол ще получи официално наградата на Номер 1 на месец септември в традиционната анкета на Пресклуб България.

Националната баскетболна лига стартира днес с двубоите Черно море – ЦСКА от 17 часа във Варна и Спартак Плевен – Рилски спортист от 18 часа. Последната среща от 1-я кръг, тази на ЛукОйл Академик бе отложена за неопределено време, защото „студентите” трябваше да срещнат Балкан, но той бе заменен от Сливен.