Пердах и на мача на ЦСКА с Валвийк
Пердах и на мача на ЦСКА с Валвийк / снимка: Gong.bg, Ники Александров, Холандия
ЦСКА се измъкна от резил в последната си контрола на холандска земя след като в последните минути успя да изравни на Валвийк за 1:1.

Домакините успяха да поведат в 49-та минута чрез Бенсън, а в 82-та Мартин Тошев оформи хикса.

В самия край на срещата страстите се разпалиха на терена и играчите на двата тима заформиха меле помежду си.

През първата част домакините бяха много плахи в атака и заложиха на сигурната игра, а в края на първите 45 минути „червените” съжаляваха повече за нулевото равенството, тъй като създадоха повече голови положения пред вратата на холандския втородивизионен тим.

В началото на втората част падна и първият гол в срещата. В 49-та минута след неразбирателство в отбраната на ЦСКА между Иван Иванов и Ланзаат, топката мина зад гърба на централната двойка бранители, от което се възползва Бенсън и с шут от въздуха от около 10-11 метра прати кълбото във вратата на току що влезлият Велинов.

Димитър Пенев предприе много смени в своя състав, но въпреки това, „червените” успяха да изравнят. Мартин Тошев в 82-та минута засече центриране на Маркиньос отдясно и заби топката в мрежата на Цвартод с глава за 1:1.

В самия край на мача се разрази и кратък екшън между футболистите на терена, които си размениха по няколко шамара, като почти всички играчи в червено се включиха в мелето. Съдията прецени, че няма смисъл да вдига картони една минута преди края на редовното време. Подобни сцени се разразиха и по време на срещата между Левски и Ференцварош в петък.

Утре ЦСКА се прибира за България след равносметка на холандска земя от две победи, две равенства и една загуба.