Пелето замесен в реферски скандал
Пелето замесен в реферски скандал / netinfo
Скандал избухна в Бундеслигата заради отсъжданията на Кнут Кирхер в мача между Енерги и Нюрнберг. Реферът отсъди дузпа в полза на домакините от Котбус след четвърт час игра и Сьоренсен откри резултата. През втората част Роберт Витек фаулира грубо Станислав Ангелов, а съдията му показа втори жълт картон и остави носителите на Купата на страната с човек по-малко на терена. Въпреки численото си превъзходство, „червено-белите” допуснаха гол и двубоят завърши с равенство.

Кирхер отговори на въпросите на „Лаузитцер Рундшау” за скандалните си решение по време на срещата. „Пак бих отсъдил по същия начин”, категоричен е реферът.

„Отсъдих дузпата, защото ясно видях, как Глаубер задържа за фланелката Киойо. Трикото на Киойо се отдалечи на метър от тялото му. Това не може да се случи без някой да го дръпне”, обяснява съдията от Ротенбург.

За червения картон, показан за нарушение срещу Пелето, Кирхер коментира: „Ангелов овладя топката и преодоля добре Витек. Той обаче се втурна след българина и изрита не топката, а краката на защитника. Определено това е нарушение. Витек си заслужи жълтия картон, а той преди това си беше изкарал друг отново за грубо поведение спрямо съперника”.