Панатинайкос и Атлетико на 1/16 финал
Панатинайкос и Атлетико на 1/16 финал / netinfo
Панатинайкос и Атлетико Мадрид победиха с по 2:0 съответно Локомотив Москва и Копенхаген в срещи от Група В на Купата на УЕФА и се класираха за 1/16 финалите в надпреварата.

Пао имаше превъзходство в двубоя си срещу руските железничари, но цели 70 минути не успя да намери верния път към вратата на Иван Пелицоли. В 63-ата минута наставникът на атиняните Жозе Витор Дос Сантос Пешейро пусна в игра оказалият се изключително полезна смяна Димитриос Салпингидис.

Салпингидис се развихри и след само седем минути на терена откри резултата с изстрел от 16 метра, след който топката навести горния ляв ъгъл на Пелицоли. Златната резерва отбеляза и второто попадение за крайното 2:0 в 74-ата минута, когато с глава засече центриране на Лукас Винтра.


На стадион Паркен в Копенхаген Атлетико успя да достигне до гол след 21 минути игра, след като добра комбинация между Серхио Агуеро и Шимао Саброса завърши с точен изстрел по земя на последния.

Самият Агуеро записа името си на таблото, удвоявайки резултата в 62-ата минута, когато прати топката в опразнената от Йеспер Кристиансен врата след добър пробив на Тиаго Мота.

Панатинайкос и Атлетико си осигуриха класирането за елиминациите и спокойно очакват двубоя помежду си на 20 декември. В другият двубой от последния кръг Абърдийн и Копенхаген ще определят втория участник на 1/16 финалите, след като Локо Москва приключи участието си в турнира.

Класирането в Група В:

1. Панатинайкос 9 точки (от 3 мача)
2. Атлетико Мадрид 7 (3)
3. Копенхаген 3 (3)
4. Локомотив Москва 2 (4)
5. Абърдийн 1 (3)