Отварят устата на реферите
Отварят устата на реферите / Gong.bg
Реферите на мачовете в „А” група ще могат да говорят с журналистите след края на срещите, но няма да могат да коментират свои отсъждания, тъй като това е против устава на УЕФА. Това заяви днес шефът на Съдийската комисия Димо Момиров. „Не мога да приема, че интелигентни момчета като повечето рефери подминават журналистите след мачовете. Те ще могат да говорят. Решенията обаче ще ги коментираме ние, защото УЕФА не позволява те самите да изказват мнение”, каза Момиров. Той заяви, че след кръговете в професионалния футбол членове на Съдийската комисия ще говорят за добрите и лошите моменти в съдийството на даден кръг.

Още днес Момиров взе отношение относно рефера Асен Николов, който свири Пирин – ЦСКА и Кольо Данев, който ръководи Ботев - Литекс.

„Не мога да си обясня действията на главния съдия в Благоевград, който допусна да бъде вкаран гол, след като футболист си бутна топката с ръка. Това е недопустима грешка. Съдийството в този мач бе слабо като цяло. Това не беше авантаж, а аванта. Колкото до Кольо Данев си обяснявам неотсъдената за Литекс дузпа със страх, тъй като при отменения гол на Ботев публиката щеше да счупи оградата., което повлия на психиката му”, каза Момиров.

По темата за Пирин и ЦСКА отношение взе и говорителят на комисията Любчо Славчев, който е бил и съдийски наблюдател на двубоя. „Това бе възможно най-грешното решение. Ако беше свирил дузпа, щяхме да го подкрепим. Ако беше вдигнал картон за симулация, също щяхме да го подкрепим. Страничния съдия пък пусна гол от засада, а друго положение бе маркирано като засада, а нямаше такава” , каза Славчев.