Нова битка за Тезджан и Даниела Йорданова
Нова битка за Тезджан и Даниела Йорданова / netinfo

Двете най-добре представили се български атлетки на Световното първенство в Осака – Даниела Йорданова (1500м) и Тезджан Наимова (100м), отново ще защитават цветовете на българския трикольор.

Тази вечер най-големите ни надежди за медал от международни първенства ще вземат участие в шестия за годината турнир от Златната лига, който ще се проведе в Белгия.

Тезджан Наимова отново ще застане рамо до рамо с най-бързите през този сезон на 100 метра. Възпитаничката на Стойко Цонов ще опита да се реваншира за изпуснатия финал в Осака срещу новата световна шампионка Вероника Кембъл от Ямайка, бившата световна шампионка Лорин Уилямс (САЩ), европейската рекордьорка Кристин Арон (Франция), Алийн Бейли и Шери Ан Брукс (Ямайка), Кармелита Джетър и Микеле Барбър (САЩ).

Другата ни представителка в Брюксел Даниела Йорданова ще вземе участие в дистанцията на 1 миля, като ще търси отличието сред имена като Мариам Джамал Бахрейн, която спечели златото на Световното първенство в Осака. За място сред първите ще спорят и четири рускини - Елена Соболева, Олга Егорова, Юлия Фоменко и Наталия Панталеева.