Не искат Вальо Илиев в Терек от догодина
Не искат Вальо Илиев в Терек от догодина / netinfo
Президентът на Чеченската Република Рамзан Кадиров призова управляващите местния Терек (Грозни), където се състезава българският национален защитник Валентин Илиев, за съставяне на отбор изцяло от местни футболисти за следващия сезон в руското футболно първенство, съобщи агенция ИТАР-ТАСС.

След равенството 1:1 на Терек срещу Шинник, държавният глава заяви: „Не мога да кажа, че играта на отбора ми хареса. Видя се, че играчите не се раздават на 100 процента на терена. Мисля, че всеки от тях игра за себе си и искаше да се прояви в най-добрата си страна. Непонятно ми е защо не използваха головите си положения”.

Президентът подчерта, че „тази година главната задача пред отбора е задържането в първа руска футболна дивизия”. Спортният министър на страната Хайдар Алханов добави, че „това се дължи на многото нови играчи, които още не са се ориентирали”.

Президентът и министърът подчертаха положителното развитие на спорта в страната, която изпраща шестима състезатели с руския отбор на летните олимпийски игри в Пекин.