Най-добрите в Евролигата в битка за спасение
Най-добрите в Евролигата в битка за спасение / netinfo
Много емоции предлага последния кръг от Топ 16 в баскетболната Евролига. Акцентът довечера ще е мега-сблъсъкът между европейския шампион Панатинайкос, който е заплашен от отпадане и сръбския Партизан, който ще се опита да пребори ПАО в собствената си зала „Пионир” в Белград. Италианският Монтепаски Сиена е домакин Ефес Пилзен, но вече си осигури класиране на четвъртфиналите в турнира.

„Това е решителният мач за класиране за нас и ще трябва да се справим. Партизан ще е изключително мотивиран срещу нас. Очаквам двубоя с нетърпение, а той ще бъде решен от дребните детайли. Без съмнение искам максимална концентрация от играчите си и себераздаване. Ако ме питате за прогноза честно бих ви казал – 50:50”, коментира сръбският старши треньор на „зелените” Желко Обрадович.

ТАУ Керамика гостува на турския Фенербахче в мач от група Е. Испанците са сигурни за следващата фаза, но за турците успехът ще означава класиране сред най-добрите осем тима. Гръцкият Арис посреща Лиетувос Ритас, но и за двата отбора е важен изходът от двубоя в Истанбул. Всички срещи довечера са от 21.15 часа.

Голямата битка в четвъртък ще е между Олимпиакос на българския национал Родерик Блекни и Реал Мадрид. Победителят от сблъсъка отива на четвъртфинал в Евролигата. Класиралият се Макаби Тел Авив приема Жалгирис. В другите две срещи Барселона посреща ЦСКА Москва, а Уникаха играе с Лотоматика Рома. Двубоите са от 20 часа.

„Предстои ни тежък мач срещу отбор, който знае как да играе в подобни срещи. Знаем, че ще са подготвени добре и затова трябва да сме търпеливи. Разчитаме на подкрепата на феновете”, заяви наставникът на „червените” от Пирея Панайотис Янакис.