Нафтекс победи Поморие с 1:0
Нафтекс победи Поморие с 1:0 / Официален сайт
Нафтекс спечели и втората си контрола от своята предсезонна подготовка. След като само преди два дни записаха класически успех над Миньор (Раднево), днес футболистите на Ясен Петров надделяха с 1:0 над третодивизионния Поморие. Единственото попадение в срещата отбеляза полузащитникът Славчо Шоколаров в началото на втората част.

В този двубой старши треньорът на „шейховете” даде почивка на голяма част от по-опитните си играчи с оглед на предстоящата проверка със Спартак (Варна).

Нафтекс започна по-добре мача, но футболистите на Ясен Петров нямаха късмет при завършващия удар. Пропуски през първата част на срещата направиха новото попълнение Кирил Божанов и младежкият национал Христо Спасов. Само няколко минути след почивката обаче атакуващият халф Шоколаров откри резултата. Той се разписа в 52-ата минута с диагонален шут с десния крак, който не остави никакви шансове за реакция на вратаря на Поморие.

В последствие в игра се появиха и станалите шампиони с юношите старша възраст Жулиен Парушев, Пламен Димитров, Светослав Козаров и Емил Рачев. Те се включиха много добре в мача и на няколко пъти имаха възможност да запишат имената си сред голмайсторите.

Следващата проверка на Нафтекс е утре от 19,00 часа в Поморие. Съперник на „зелените” ще бъде отборът на Спартак (Варна).