На Сираков му биха дузпата
На Сираков му биха дузпата / netinfo
Ветераните на Хасково и Левски изиграха шоу мач с много голове. Двубоят бе част от дните на град Хасково и по повод на шейсетата годишнина на местната легенда Коце Латинов.

Мачът завърши 5:4 за гостите, но едва ли това бе най- важното. Първите 15 минути за домакините играха Наско Сираков и Станимир Стоилов, които започнаха от тук пътя си към големия футбол.

Сираков вкара дори гол за Хасково и си припомни как го правеше през далечната 1982/83 футболна година, когато вкара 8 гола в А група за домакините, а те под ръководството на Сашо Костов отбелязаха най-доброто си класиране - осмо място.

След четвърт час игра с екипа на Хасково, Сираков и Стоилов заиграха за Левски и вкараха по два гола за успеха на сините.

Гостите поведоха с гол на Вальо Захариев, Сираков изравни за домакините. Пак той вкара за Левски от дузпа, а Костадин Латинов изравни от наказателен удар. Станимир Стоилов доведе нещата до 2:4. Сираков вкара петия син гол и застана на вратата. Тогава сегашният треньор на Хасково Стамен Белчев „му би дузпата” като му вкара с удар от 11 метра, а Стоян Димов оформи крайното 4:5.

За домакините играха всички по-известни ветерани на клуба, а за Левски освен споменатите личаха имена като Добромир Жечев, който бе капитан и Стефан Павлов.

Кметът на град Хасково Георги Иванов раздаде много награди и си пожела следващата среща да е на обновен и по-хубав стадион.

Станимир Стоилов заяви след мача, че е идвал много пъти в родния си град, но сега поводът бил специален и посветен на човека Коце Латинов дал най-много за хасковския футбол. Не стана ясно защо сред многото наградени не бе и Сашо Костов, под чието ръководство Хасково бе 8-и в А група.

Мачът бе под егидата на община Хасково, а кметът Георги Иванов даде банкет за двата отбора. Кога ще завърши срещата на маса никой не знае.