Мишо Иванов: До две години мога да съм титуляр в Сиена
Мишо Иванов: До две години мога да съм титуляр в Сиена / Gong.bg
Българският вратар Михаил Иванов, който подписа със Сиена първия си професионален договор, призна в интервю за Гонг, че очаква до две години да пробие в клуба от Тоскана.

Иванов се превърна в едва петия българин, който има контракт с отбор от Серия А. Тази сутрин младокът парафира с „черно-белите”, като любопитно е, че агент му е мениджърът на Божинов - Джери Паломба.

„Подписах до 2012 година. Контрактът е за четири сезона. Много съм доволен от условията, които ми предложи Сиена. Чаках дълго, докато договорът стане факт”, каза по телефона от Италия вратарят, който е единственият от школата на клуба с професионален договор.

Мишо Иванов разкри пред Гонг и част от детайлите свързани с преговорите. „В понеделник моят импресарио Джери Паломба се срещна с президента на Сиена Джовани Стронати, с генералния директор Роберто Дзандзи и спортния директор Мануел Жеролин. Срещата се състоя във вилата на президента. Хубаво е, че договорът е за четири години, а преди всеки сезон, условията могат да бъдат променяни, което е още по-хубаво”, призна Мишо Иванов.

Стражът допълни, че ще почерпи част от съотборниците си с вечеря. „Конкуренцията на вратарския пост е много голяма. От този сезон в клуба е и Курчи, който получи повиквателна за националния отбор на Италия. Смятам, че имам добри перспективи и до една-две години мога да се поздравя с второ място или дори титулярен пост”, отбеляза надъхано единственият българин в Серия А този сезон.

„Имало е няколко предложения от други клубове. От Сиена обаче не желаят да ме преотстъпват този сезон. Аз съм вицекапитан при младежите, там сме млади момчета, а аз имам доста опит. Трябва да помагам. Не мога да ви кажа откъде са ме искали, защото и аз не знам някои от вариантите. Става въпрос за тимове от А група, но не в Италия, а в чужбина”, каза за Гонг Михаил Иванов, който тренира в Сиена от няколко години.

Българският вратар допълни, че връзката между него и Джери Паломба е осъществена от Валери Божинов. „Свързахме се посредством Валери. Той ми се обади и си говорихме, така сякаш се познаваме от години. Беше ми малко странно. След пет минути ми се обади Паломба. Той има вина за договора, както и моите качества”, продължи Иванов.

„Всичко е пред мен и се надявам да успея. Сега съм трети вратар в Сиена, защото Елефтерополус е контузен. Иначе вероятно ще съм четвърти. Повече от всичко на света мечтая да играя за България”, спомена Мишо.

За финал талантът коментира факта, че е едва петият българин договорил се с клуб от Серия А. Преди него това са правили Ники Илиев, Христо Стоичков, Красимир Чомаков и Валери Божинов. „Това е прекрасно. По този начин, колкото и нескромно да звучи, представлявам българското знаме в италианския футбол”.