Марек се измъкна от зоната на здрача
Марек се измъкна от зоната на здрача / netinfo
Марек взе ценни три точки от Спартак Варна в Дупница. Домакините се наложиха с 3:1 в среща от 26-ия кръг на А футболна група.

Кръстовчев (4, 64) и Св. Георгиев (60) отбелязаха трите гола за дупничани, а Стоев (70) е авторът на единственото попадение за гостите.

Головата сметка за състава на Стоян Коцев откри Кръстовчев още в 4-та минута на мача след груба грешка на Арнаудов. Половин час по-късно нападателят пропиля добра възможност да удвои резултата, като ударът му от непосредствена близост до вратата мина над напречната греда. Минута по-късно Иванович стреля силно по посока на вратата на Марек, но Белчев спаси.

Шест минути преди почивката играта бе спряна, след като Анжело Кючуков си изпусна нервите и получи червен картон. Футболистите влязоха в спор помежду си и със съдията. Реферът отсъди и два жълти картона на Белчев от Марек и Тодоров от Спартак.

В 60-та минута Георгиев реализира за 2:0 след изпълнение на пряк свободен удар. Само четири по-късно. След грешка в отбраната на гостите Еньо Кръстовчев излезе на стрелкова позиция и направи резултата класически. В 70-та минута Стоев вкара почетното попадение за Спартак Вн.

С днешния си успех Марек се изкачи с една позиция и заема 11-то място с 30 точки. Отборът на Георги Иванов е 14-и с 27 точки.