Марек отнесе четворка и от Ботев
Марек отнесе четворка и от Ботев / netinfo
В рамките на само седмица Марек за трети път инкасира четири гола в своята врата и се свлече в зоната на изпадащите. След загубите с 1:4 от Черно море и с 0:4 от Левски, дупничани загубиха с 0:4 и при гостуването си на Ботев в Пловдив.

Още в третата минута на играещия се пред празни трибуни на стадион Христо Ботев двубой Йордан Минев центрира на главата на Дормушали Саидходжа и нападателят без проблем прати в далечния ъгъл на вратата, пазена от Емил Варадинов.

В 25-ата Георги Христов пропусна дузпа, като Варадинов отрази шута му. Христов все пак удвои в 54-ата минута, когато се разписа след хубаво индивидуално отиграване пред вратата на Марек.

Той вкара отново и четири минути по-късно, когато отново получи право да изпълни дузпа, като при този опит бе точен от бялата точка.

Точно час игра Георги Аврамов с хубав диагонален удар по земя вкара третия гол за Ботев в последните шест минути и общо четвърти в мача, оформяйки крайното 4:0.

След като няма победа от осем мача, Марек вече е на 14-а позиция с 18 точки и изостава с две от местата над чертата на изпадащите. Ботев е десети с 30 точки.