Любо Минчев все пак ще работи със Светислав Пешич
Любо Минчев все пак ще работи със Светислав Пешич / netinfo
Бившият наставник на баскетболния Левски и настоящ асистент на Пини Гершон в националния тим на България Любо Минчев все пак ще има възможност да работи с легендата Светислав Пешич. Стажът на младия треньор в Динамо Москва под ръководството на сръбския специалист се провали, но пред българина се открива шанс да попие от опита на Пешич.

Любо Минчев е част от т.нар. FIBA Europe Coaching Certificate – специалната програма за обучение на млади треньори, а световният шампион с Югославия от Индианаполис Светислав Пешич е основен ментор на програмата.

Целта на проекта е да се фокусира върху откриването и развитието на млади таланти. Треньорите ще имат възможност да присъстват на европейските първенства при подрастващите, да анализират записи на мачове и да слушат лекции на всякакви теми.

Официалната интернет страница на европейската баскетболна централа публикува доста положителен материал за България и Любо Минчев под заглавие: „Вълнуващи времена да си част от българския баскетбол”.

„През декември федерацията подписа договор с бившия треньор на Макаби Тел Авив и Олимпиакос Пини Гершон, който ще води националния тим в европейските квалификации. На българите им предстои тежка задача в конкуренцията на европейски сили като Италия и Сърбия.

Любо Минчев пък ще е в щаба на Гершон това лято”, пише fibaeurope.com.

„Всичко стана с помощта на българската федерация. Тренировките и лекциите ще са ми най-полезни. Това е страхотна възможност да опознаем философията на големи треньори. Светислав Пешич е един от най-добрите и успешни наставници в европейския баскетбол. Да се учи и работи с него е чест за всеки млад треньор. Рано ми е да говоря за баскетболна философия. Моята представа за играта ще се променя с времето и опита, който ще трупам. За философията си в баскетбола трябва да говорят много по-опитни специалисти”, споделя 37-годишният Любомир Минчев.