ЛукОйл чака бразилец от Макаби, пак търси гардове
ЛукОйл чака бразилец от Макаби, пак търси гардове / netinfo
Бразилец от гранда Макаби Тел Авив може да акостира в баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик. „Студентите” се прибраха преди часове от Кипър, където изиграха три контроли, а по-същото време там бе и израелският клуб. „Влязохме в контакт с мениджърите на Макаби и чакаме отговор от тях дали ще ни преотстъпят до края на сезона един млад бразилец, с който са подписали договор за 5 години, но сега не може да играе за тях”, сподели спортният директор на ЛукОйл Сашо Везенков вече на българска земя. „Няма да казвам имена, но става въпрос за национален състезател”, добави Везенков.

Въпросният баскетболист най-вероятно е 207-сантиметровият център Мурило да Роса, който е роден през 1983 година.

„Имаме имена за попълване на селекцията и се надявам до края на седмицата да са в България”, каза още спортният директор, който призна, че в клуба все още няма разрешение за американеца Антонио Бъркс от бившия му отбор Цървена звезда. „Определено имаме проблем с плеймейкърите. Оказа се, че проблемът с Бъркс е много по-сериозен. В Звезда са му плащали до април и е имало забавяне от 20 дни, при което той си е тръгнал. Мениджърите казват, че няма проблем, но очевидно има.

ФИБА защитава интересите на клубовете. Изчакваме окончателното решение на международната централа по случая. Имаме перфектен договор с Антонио, но това не значи нищо. Ненад Джорич се контузи, а и не сме доволни и ми предстои разговор с него. Вече се замисляме сериозно да търсим друг гард, даже двама”, коментира Везенков след завръщането от Кипър, където ЛукОйл Академик загуби и трите си приятелски мача, показвайки най-силна игра само в първата среща с Олимпиакос.

Баскетболният шампион открива новия сезон в България с гостуване на ЦСКА в четвъртък в зала „Христо Ботев” от 18 часа.