Локо Сф: Искаме в Босна
Локо Сф: Искаме в Босна / Снимка: Sofia Photo Agency
Бърз сондаж на Гонг сред сръбско-хърватската част от отбора на Локомотив Сф показа, че най-желаните съперници са двата босненски тима Жрински и Широки Брег от възможните варианти.

„Няма проблем, там ще победим”, коментираха играчите.

На същото мнение е и треньорът Драгомир Окука, който е роден в Мостар и е живял в Босна до 1992-1993 година, въпреки че има сръбски паспорт. Така че има вероятност треньорът да отиде в родния си град, ако се падне Жрински. И двата босненски тима са от хърватската общност в страната.

Като най-сериозен противник е преценен сръбският Войводина Нови Сад, срещу който се очакват равностойни сблъсъци. Другият сръбски тим Борац Чачак не играе в своя град, а в Белград. Най-вероятно на стадиона на ОФК Београд и Локомотив би бил фаворит срещу този съперник.

Хърватският Славен Копривница домакинства в своя град като коментарите са, че не е лош тим, но Локомотив го превъзхожда.

Локомотив Сф ще направи официално представяне на отбора си във вторник (5 август) от 18.00 часа в „Надежда”, в последната контрола срещу Спортист Своге.