Литекс с втора победа в контролите
Литекс с втора победа в контролите / netinfo

Отборът на Литекс постигна втора победа в предсезонните контроли, като този път оранжевите се наложиха с 3:1 над новака в А група – Сливен. Двубоят се проведе на градския стадион в Ловеч, а срещата бе изгледана от бившия изпълнителен директор на Левски Наско Сираков, който вчера наблюдава и приятелския двубой на „сините” срещу Спартак Пл (5:0).

Въпреки че двата тима не започнаха срещата по най-обещаващият начин, като първото попадение падна в 20-та минута. Отборът на Сливен излезе напред в резултата, след като централните бранители на Литекс не успяха да избият една топка, тя попадна в Димо Бакалов и той със страхотно воле с левия крак, от дъгата на наказателното поле я изпрати зад гърба на Голубович.

Отговорът на домакините не закъсня и изравнителния гол дойде 10 минути по-късно. След центриране на Томе от корнер, Бертен бе оставен непокрит на близката греда и от 6 метра направи безпомощен вратаря Караманов.

В 34-та играчите на Станимир Стоилов успяха да обърнат развоя на срещата след попадение на Карлос Томе, който получи пас от Ивелин Попов и с десния крак изпрати кълбото под гредата за 2:1.

На почивката двамата треньори направиха редица смени, за да проверят възможностите и състоянието на играчите си, като Стоилов изпробва и играча на Беласица - Благой Наков. В днешната контрола участие взеха още двама централни бранители, които все още са на проби - белгиецът Джими Де Вулф, както и Александър Барт.

Последният гол в мача реализира бразилецът Диего в 82-та минута, който пое топката в наказателното поле и с страхотен фалц с десния крак прехвърли вратаря Марков, топката се чукна в напречната греда и спря в мрежата за крайното 3:1.

В първата си контрола за сезона Литекс се наложи над Пелистер с 5:1.

Във вторник Литекс заминава на лагер в Холандия, където ще изиграе шест контроли, а тимът на Сливен ще пътува за Гърция, където ще проведе две приятелски срещи с елитни местни отбори.