Левски, накъде без Томашич и Рабех?
Левски, накъде без Томашич и Рабех? / netinfo

Тъкмо преминаха дните на напрежение при сините и настана спокойно време и ето ти пак напрежение. Не между играчите, които бият няколко поредни мача. Напрежение, както се казва, което се долавя във въздуха над ст. „Г. Аспарухов”.

Народът го е казал „Много хубаво не е на хубаво” и при сините винаги се водят от тази поговорка. Отборът се стабилизира, след като сдаде титлата и Купата. Феновете преживяха тежко това сдаване, но останаха с отбора. Сега обаче всички чакат как ще се развие синият клуб и как ще изглежда от есента в евротурнирите и новото първенство. И тези очаквания пораждат някои опасения.

Ще бъде ли Левски по-силен от сега и как ще е по- силен, ако не се направи по-добра селекция и не се запазят някои от основните футболисти? С наближаване края на сезона хората, които обичат Левски, искат да знаят какво мислят шефовете по този въпрос.

Болната тема е ще остане ли Игор Томашич ? Отговорът е – не. И всеки се пита. Защо закъсняха преговорите за оставането на хърватина? Защо той не иска да остане, след като Батков му предлага по-добри финансови условия? Дали парите са в основата на нежеланието на Игор? Българският национал е от най-класните в синьо и на Стоилов ще му е трудно да му намери веднага заместник. Затова и треньорът толкова държи на защитника.

Прокрадва се обаче и друга версия: „Не си ли тръгва Томашич именно заради Стоилов и отношението на треньора към футболиста?”

Въпреки усилията на Батков, хората недоумяват как той не може да се разбере с мениджъра на Игор Петър Заберски, на когото е и кум.

„Едно зло никога не идва само” е казал народа и при сините е така. На Герена упорито се шушука, че и Юсеф Рабех може да напусне от лятото Левски. Мароканецът е класа и в това никой не се съмнява. Спокойно може да играе в тим с по- голяма класа от Левски, а и сповече пари. Интересен факт е, че и на него мениджър е Петър Заберски. Ако отбор извади илиони за Юсеф, а той ги заслужава, като нищо и тойси тръгва след Игор. Още повече, че дойде на Герена да играе в срещи от Шампионска лига, а такива се се виждат на хоризонта.

Не е нужно да си специалист за да ти е ясно,че без Рабех и Томашич, на Левски ще му е нужно време да обиграе нова двойка централни защитници.

Георги Петков има договор за още една година, но и той би си тръгнал, ако го пуснат срещу добро предложение. Тогава драмата в Левски ще е пълна. Накъде ще тръгне Левски без Петков, Игор и Рабех?

Феновете се влияят от информациите, които изтичат от медиите и се чудят. Как за селекция на Стоилов ще бъдат отпуснати 500000 евро, а за асфалтирането на Герена са нужни 600000 евро? Асфалта излиза по- скъп от оставането на Томашич и привличането на Георги Христов. Защото последният едва ли ще дойде при сините само за това, че е от малък левскар.

Феновете никой не може да лъже. Сега са се кротнали, но едва ли ще изтърпят отбора да не покаже,че става по- силен. И ще го покажат...

И накрая: „Защо Стоилов да стои треньор на Левски, ако няма отбор, с който да си върне титлата и Купата и да се представи прилично в турнира за Купата на УЕФА? Да обиграва отбор за поредния син план ли?” Оставането и на Сираков е безмислено, ако от него не зависи селекцията. Ако и те си тръгнат, то тогава въпроса ще прерасне от „ Левски, накъде без Томашич и Рабех?” в „Левски, накъде без Стоилов и Сираков?”

Дали пък в клуба не се готви нещо по- грандиозно от това да бъдат сменени Томашич и Рабех , или Стоилов и Сираков? Като смяната на собствеността, например...