Легендата Пешич за Гонг: Чака ни тежък мач с ЛукОйл
Легендата Пешич за Гонг: Чака ни тежък мач с ЛукОйл / netinfo

Легендарният сръбски треньор Светислав Пешич, който в момента е наставник на Динамо Москва – следващият съперник на ЛукОйл Академик, сподели в специално интервю за Гонг, че очаква много тежък двубой с българския шампион в осминафиналите на купа УЛЕБ. Срещите са на 11-ти и 18-ти март в София и Москва. „Студентите” премериха сили с руския гранд в контрола миналата година, играна в Правец, и дори стигнаха до успех в проверката.

„Винаги се радвам, когато съм в София, защото имам много приятели. С Желко Лукаич се познаваме от години. ЛукОйл се представя силно в УЛЕБ”, коментира от Москва треньорът извел националния тим на бивша Югославия до златото на Световното първенство в Индианаполис

- Тази година турнирът за купа УЛЕБ е много силен и има много добри отбори. Има най-малко 10-12 тима, които могат да играят Евролига съвсем спокойно. Това е доказателство, че тази година УЛЕБ е най-качествената до сега. Сега ни предстои мач с ЛукОйл, а това е един силен състав. Представят се на ниво до сега в купа УЛЕБ, а снощи биха като гост с 15-16-17 точки разлика. Според мен ни чака много тежък двубой, но в този момент не мога да кажа нещо по-специално.

- Вашият тим Динамо има големи амбиции. Кажете ни какви всъщност са целите на отбора?

- Ами, да. Нашите амбиции винаги са големи, но винаги стои и въпрос доколко това е реално. Но в този момент не мислим за нещо повече, а само как да се подготвим възможно най-добре за ЛукОйл. Знам, че това е добър и опасен тим, а в този момент това е най-важното.

- Познавате ли треньора на ЛукОйл Желко Лукаич?

- Познавам го много добре и от доста години. През септември бяхме в София и играхме приятелски мач с ЛукОйл в Правец. Наистина много добре го познавам.

- Какво си спомняте за контролата миналата година с българския тим?

- Ами това беше една среща в Правец, доста добра среща бих казал. Двата тима не бяха в пълни състави. Това беше по-скоро тренировъчен двубой, но в тази среща ЛукОйл победи. ЛукОйл ни надви в един наистина добър мач.

- Сигурно сте доволен, че ще дойдете с София? Все пак е близо да вашата родина Сърбия?

- Да, винаги много се радвам като съм България. А и София е близо до Сърбия. Аз съм от Пирот, а това е на 70-80 километра от София. Доволен съм и защото имам доста приятели в България. Ще се видя с тях, но винаги като дойда нямам много време, защото има важни мачове.

- Помните ли някои от играчите на ЛукОйл? Стойков, Антич, Стефанов?

- Да, някои от тези играчи ги знам от по-рано, от предишните им отбори, а други от контролата през септември. Има още много време до първия мач. Около две седмици. Ще проучим добре баскетболистите и играта на ЛукОйл, и ще се подготвим добре.