Компани: Хамбургер е моето второ семейство
Компани: Хамбургер е моето второ семейство / netinfo
„Хамбургер е моето второ семейство”, това сподели пред „Билд” Винсен Компани, който преживява изключително тежък период. Преди повече от седмица майката на белгийския национал – Жозелине, почина.

Преди европейската квалификация между Белгия и Полша Компани за първи път се реши да говори пред медиите за тежкия удар на съдбата. „Исках да изчакам известно време преди да говоря на тази тема. Мисля, че седмица по-късно е правилен момент”, каза националът.

„За всеки син е много тежък момент. За мен също. Аз, малкият ми брат и сестра ми бяхме много близки с майка ни. Страдахме заедно с нея, когато беше болна. Естествено, много рано си отиде. Но рано или късно, по-добре за самите родители е, когато те си отиват първи, а не децата им. Когато аз имам деца, ще искам да се случи точно така”, сподели Компани.

Футболистът на Хамбургер обясни, защо само три дни след смъртта на майка си облече екипа на своя отбор: „Има много начини да се закрепиш психически в една такава ситуация. Невъзможно е да се забрави. Обичам семейството си, исках да съм заедно с тях. Но обичам и футбола. Исках да бъда близо до спорта и роднините си. Те ми помогнаха много”, каза още Компани.

„Благодаря на колегите си. Това, че те ме подкрепиха толкова много, показва какъв тим сме. Винаги си помагаме един на друг. За мен Хамбургер е второто ми семейство”, признава белгиецът и добавя: „Животът ми трябва да продължи. Много ми е трудно, но не искам да натоварвам другите с моите грижи. Светът продължава да се върти, това е реалността”.