Класнич се нуждае от спешна бъбречна трансплантация
Класнич се нуждае от спешна бъбречна трансплантация / netinfo

Нападателят на германския футболен гранд Вердер Бремен Иван Класнич трябва да се подложи на спешна операция за бъбречна трансплантация, съобщи неговият адвокат Клаус-Петер Хорндаш.

Хърватският национал бе приет в болница в родината си по-рано днес и вече се подготвя за операцията, тъй като е намерен бъбрек от донор. Таранът на Вердер ще остане в клиниката в продължение на 10-12 дни. След това може да започне да тренира, а според специалистите ще бъде на разположение на своя отбор до 6-8 седмици.

"Иван Класнич и неговите лекарите се надяваха, че е възможно бъбречната недостатъчност да бъде компенсирана. За нещастие обаче се оказа, че има нужда от трансплантация. Проблеми с бъбреците на хърватина се появиха през 2005 година след операция от апандисит, но едва във вторник стана ясно, колко сериозно е положението. Добрата новина е, че е намерен подходящ донор", обясни Хорндаш.

Бъдещето на Класнич в клуба му засега остава неясно. От ръководството на Вердер заявиха, че ще водят преговори едва, когато футболистът оздравее напълно.

"Това е трудна ситуация и ние сме много разстроени. Класнич винаги може да разчита на нашата подкрепа", заяви генералният мениджър на „бременските музиканти” Клаус Алофс. "Най-важното в момента е Класнич да оздравее. Той има нужното време за възстановяване. Надяваме се, че операцията ще премине успешно и Класнич скоро отново ще играе футбол", каза треньорът Томас Шааф.

От управата на Вердер обаче се грижат за заместник на тарана. Само до няколко дни към тима трябва да се присъедини шведският футболист Марко Розенберг. 24-годишният нападател играе за холандския Аякс, но отдавна загуби титулярното си място в отбора на Клаас ян Хунтелаар.