Килиан Албрехт стана шампион на слалом на Италия
Килиан Албрехт стана шампион на слалом на Италия / ski.bg

Килиан Албрехт спечели безапелационно слалома от Откритото първенство на Италия, валидно за ФИС. Състезаващият се за България австриец направи страхотен първи манш с който отказа от битката за първото място топ-слаломистите на адзурите в тази дисциплина Патрик Талер, Кристиян Девил и Лукас Сенонар. Във финалното спускане Албрехт бе осми, но въпреки това грабна крайната победа с време 1:44,86 мин.

Втори на цели 0,83 сек зад него се нареди Сенонар, а трети на още 0,10 сек е Талер. Успехът на Албрехт му донесе рекордните за сезона 8,00 точки за ФИС и огромен скок в световната ранглиста в дисциплината слалом. В неделя Килиан ще кара в швейцарския курорт Вейсоназ в слалома от местното открито първенство. Откакто се състезава за България Албрехт вече има 4 победи за ФИС, едно второ и едно трето място.

По същото време Стефан Георгиев зае престижното седмо място в слалома от Откритото първенство на Германия в курорта Лохберг с общо време от двата манша от 1:39,62 мин. Победител е най-добрият чешки слаломист през сезона Филип Трейбъл с 1:37,30 мин. Деян Тодоров е 13-и с 1:41,84 мин, а Михаил Седянков е 19-и с 1:42,77. Димитър Христов не завърши първия манш. В същата дисциплина при дамите Мария Киркова също нямаше късмета да завърши първия манш. В петък тя се нареди на 18-о място в гигантския слалом.

Още спортни новини в Gong.bg