Камен Пенков: Наказанията са обективни и реални
Камен Пенков: Наказанията са обективни и реални / netinfo
Председателят на Дисциплинарната комисия към БФС Камен Пенков обоснова пред журналисти решенията взети за ЦСКА, Левски и Ботев Пловдив: „Мисля, че наказанията, които наложихме, са обективни и съответстващи на правилника”.

Пенков е наясно и с близкото си бъдеще свързано с футбола: „Подадох оставка като заместник министър на МВР. Искам коректно да приключа с ангажиментите си към Дисциплинарната комисия, към Футболния съюз и към Борислав Михайлов и от догодина да дам път и на други колеги, не по-малко подготвени да заемат тази длъжност. Надявам се да продължат тази линия, която две години сме налагали”.

„В общи линии делегатите бяха описали провиненията. Гледахме и видеозаписите” - сподели Пенков – „Мисля, че както винаги сме се старали да бъдем обективни и реални. Мисля че решенията са коректни. Ако ръководството на БФС прецени, че бих могъл да бъда полезен в някоя друга сфера или друго направление, с удоволстние бих продължил. Считам, че две години са един нормален срок. Човек се изморява и малко се изчерпва”.

Попитан дали се чувства по някакъв начин омърсен от всичко, което се случва в българския футбол, Пенков отговори, че го има и този момент : „Този курс, които поехме с определянето ми за председател на Дисциплинарната комисия е правилен. Усилията, които положихме с екипа на комисията за изкореняване на тези уродливи явления във футбола ни, дават резултати. Аз съм оптимист за българския футбол.”

По отношение към Ботев не е имало вариант наказание за изваждане от групата. Към тях е подходено както и към Левски и ЦСКА.