Йовов: Стойкица си хареса Игор Томашич
Йовов: Стойкица си хареса Игор Томашич / netinfo

Бившият ас на Левски Христо Йовов-Бижутера призна в интервю за Гонг, че треньорът му в Арис Стойкица си е харесал бранителя на „синитеТомашич.

Хърватинът не желае да продължи контракта си с тима от „Герена”, а Арис се явява един от клубовете, които проявяват интерес към него.

„Ще ви кажа истината, как стоят нещата от гледна точка на Арис Лимасол. Когато Левски беше на подготовка в Кипър двамата със Стойкица гледахме мач на отбора. Той забеляза Игор и ме подпита за него. Подхвърлих на Игор, че треньорът го е харесал. Не знам, какво се е въртяло в главата на Томашич. Смятам, че е несериозно да се пише, че Игор ще дойде, защото още не е ясно дали ще се спасим от изпадане.

Един от любимците на Сектор Б допълни, че най-вероятно няма да остане в тима от Лимасол, ако съставът отпадне от елитната кипърска дивизия.

„Трудно, трудно ще остана в Арис, ако отборът изпадне. Няма да е чудно, ако остана в Кипър, защото съм очарован от условията. Допадат ми терените и времето. Изобщо на морето е много хубаво”, отбеляза в своя типичен стил авторът на „бижутерския” гол срещу Марсилия.

Йовов, който се разписа в последната среща на отбора си, коментира за Гонг класата на местното кипърско първенство. „Очарован съм от начина на игра и от всички отбори. Хората в България знаят, какво представляват водещите им отбори. Видяхте, колко трудно ЦСКА отстрани Омония. Всички отбори са осигурени финансово и няма ограничения за чужденците”, разкри впечатленията си Ицо Йовов.

Арис отстъпва по-много неща в сравнение с Левски. Хората се опитват, имат парите, смятам че малко липсват повече футболни хора”, продължи елегантният футболист.

Христо Йовов не скри, че му липсва Левски. Нападателят призна, че трудно може да се създаде колектив като този на „Герена” от последните няколко години. Йовов подчерта, че говори за колектив не само между играчите, но и отлични отношения с ръководството на клуба.

Крилото допълни, че не прави трагедии, защото не го викат в националния отбор. Йовов заяви, че би се отзовал, ако получи покана от селекционера Пламен Марков.