Йешич: Трябва да започнем да печелим и в София
Йешич: Трябва да започнем да печелим и в София / netinfo
„Литекс не е малък отбор и няма да мисли само за един или два мача” - заяви старши треньорът на Литекс Миодраг Йешич - „Преди мачовете с Левски имаме двубой с Вихрен. Той е много важен за нас. Аз казах на моите футболисти, че искам да вземем най-много точки от всички отбори до края на първенството. И мисля че може да стане. А какво ще бъде крайното класиране ще видим след края на сезона”, добави сърбинът.

Йешич сподели, че не се притеснява от тежката програма на отбора му: „До края на първенството трябва да играем с всички отбори. Където и да работя, повтарям, че всеки следващ мач е най-важен и най-труден. Така ще е и тук – крачка по крачка, мач за мач. Аз казах след мача на „Армията”, че ние загубихме две точки, но сме доволни. Литекс не е малък отбор и клуб и не трябва да се задоволява с равенство на „Армията”. Трябва да започне да печели и в София”.

„Няма да бъде изненада, ако Литекс спечели Купата на България” - каза бившият наставник на Славия и ЦСКА - „Не можем да го кажем обаче със сигурност. Това не може да го каже никой. В мачовете за купата навсякъде по света има големи изненади. Но да повторя още веднъж – Литекс е голям клуб, има сериозен отбор, има качества и няма да бъде изненада ако спечелим Купата. Не е лесно, но ще се опитаме.”

Специалистът засегна темата и за зимната селекция в тима: „Литекс остана без седем футболисти. И в първия ни мач не игра наказият Том. Значи стават осем, които ги няма от миналата есен. Аз и моят треньорски щаб направихме вътрешна селекция. И мисля, че това бе добре и за клуба, и за футболистите, които останаха и за тези, които си тръгнаха.”

„Имаме 19 футболиста и трима вратари. Мисля, че не ни трябват повече. С тези играчи, които са, трябва да постигнем, това което се иска от нас и което всички желаем. Напуснаха ни 7 играчи, а трима дойдоха и се засили конкуренцията. Значи сме направили онова, което е трябвало да се направи. Вече времето ще покаже дали сме на прав път. Имаме подкрепата от собственика на клуба до всички останали началници в отбора”, завърши Йешич.