Иванков: В Бурса ме посрещнаха еуфорично
Иванков: В Бурса ме посрещнаха еуфорично / netinfo
Новото попълнение на турския Бурсаспор Димитър Иванков не скри, че посрещането, направено от клуба го е впечатлило.

„Посрещането беше невероятно. Присъстваха много фенове, а и доста журналисти. С игрите, които показах през последните три години явно съм предизвикал този интерес. Само преди един месец спечелих Купата на Турция точно на този стадион. Надявам се всичко да е наред и да играя за Бурсаспор така, както го правех за Кайзери”, отбеляза Димитър Иванков в интервю за Гонг.

„Бурса е отбор с традиции в Турция. Участвал е в турнирите на УЕФА, печелил е Купата на страната. Клубът отговаря на моите изисквания и се надявам да покажем една добра игра, която да ни класира в турнира за Купата на УЕФА през следващата година”, продължи националът на България.

Вратарят не скри, че е очарован от финансовите условия, при които е подписал договора с отбора от Турция. Иванков е доволен и от факта, че Бурса е близо до Истанбул, което е доста по-приемливо за цялото му семейство.

„Отборът с по-голямо име, който ме искаше, беше Арис Солун. Знаете, какво е нивото на клубния футбол в Гърция. Това също беше една много интересна оферта, но избрах Бурса и се надявам да не съжалявам”, продължи за Гонг юношата Левски.

„За мен беше важна и финансовата страна. Аз ще стана на 33 години в края на годината и тези неща не бива да се подценяват. Много съм доволен, че подписах за две години плюс още една. Надявам се да си изпълня договора, пък после ще видим”, завърши вратарят.