Хитцфелд: Хетафе направи фантастичен мач
Хитцфелд: Хетафе направи фантастичен мач / netinfo
Старши треньорът на Байерн Мюнхен Отмар Хитцфелд заяви след класирането на неговия отбор за полуфиналите в турнира за Купата на УЕФА, че е доволен от така стеклите се обстоятелства, но не и от показаното от неговите момчета. Наставникът поздрави Хетафе за чудесната игра и призна, че в голяма част от мача испанският клуб е изглеждал по-мобилизиран.

Байерн Мюнхен се добра до полуфиналите в турнира за Купата на УЕФА след драматични продължения и с повече голове на чужд терен отстрани от турнира испанския Хетафе.

„Хетафе направи фантастичен мач, но ние заслужихме победата. Домакините бяха по-силни от нас. Имайки минимално преимущество след първата среща, съперникът ни успя да го увеличи, след като поведе в резултата”, сподели наставникът.

„Изгонването на Де ла Ред подейства благотворно на Хетафе, защото трябваше да се съсредоточат повече, а ние напротив – заиграхме по-зле. Доволен съм от резултата, защото стигнахме до полуфиналите, но съм крайно разочарован от футболистите”, добави Хитцфелд.

„При резултат 1:3 ние не се отказахме и бяхме възнаградени за това. Опитахме се да владеем по-дълго топката, но не използвахме зоните, които отваряхме. Надявам се Хетафе да спечели Купата на Испания. Искам да поздравя този отбор”, завърши специалистът.