Хицфелд: Целта е класиране на Мондиал 2010
Хицфелд: Целта е класиране на Мондиал 2010 / netinfo
Придобилият статут на треньорска легенда в Германия Отмар Хицфелд се завърна в родината си Швейцария за да поеме националния отбор на страната и да го класира на финалите на Световното първенство в Южна Африка.

„Нашата цел разбира се е да участваме на Мондиал 2010, но няма да стане единствено, защото аз съм треньор”, обективен е Хицфелд преди първия му мач начело на часовникарите – контролата с Кипър.

„Швейцария очевидно няма голям избор на играчи както по-големите нации, така че трябва да започнем добре и да се надяваме, че играчите ще останат в добра форма и ще играят за клубовете си.”

„Знам как да се справям с високите очаквания, но също така знам, че можеш да се надяваш да оправдаеш тези очаквания, само ако се трудиш здраво”, каза още еврошампионът с Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен Отмар Хицфелд.

Швейцария, която участва на Евро 2008 като домакин, а преди това игра и на Евро 2004 и Мондиал 2006, е в една на пръв поглед лека квалификационна група за Световното през 2010 година с тимовете на Гърция, Израел, Молдова, Латвия и Люксембург.